Detaljnije o sojiDetaljnije o soji

U našem asortimanu nalazi se široka ponuda proizvoda od soje. Ova mahunarka velike nutritivne i biološke vrednosti pruža zdrav i kvalitetan obrok i može se koristiti u različitim oblicima. Redovnom upotrebom u ishrani mogu se sprečiti mnogi zdravstveni problemi jer je zbog visokog sadržaja hranljivih materija pravi saveznik zdravlja.

Soja predstavlja izvrstan izvor belančevina jer sadrži sve esencijalne aminokiseline. Bogata je vitaminima, mineralima, biljnim vlaknima ali i izoflavonima, materijama koje imaju umereno estrogeno delovanje.
Mnogobrojne studije su pokazale da korišćenje 25-50 g sojinih belančevina dnevno tokom četiri nedelje može pozitivno uticati na smanjenje štetnog LDL holesterola.

Sojini izoflavoni genistein i dijadzein smanjuju rizik od nastanka kancera dojke i prostate, deluju zaštitno na zdravlje srca i krvnih sudova i sprečavaju gubitak koštane mase a samim tim i nastanak osteoporoze. Soja se posebno preporučuje ženama jer izoflavoni poznati još kao i fitoestrogeni ublažavaju brojne simptome vezane za menopauzu.

Fermentisani sojini proizvodi (tempeh) sadrže znatne količine vitamina B 12 što je veoma značajno posebno za vegetarijance i vegane. Lako se vare jer ne sadrže kazein i laktozu.

Soja i sojini proizvodi bi trebalo da budu redovan sastojak svih koji vode računa o svom zdravlju a posebno onih koji u svojoj ishrani ne koriste meso.

Proizvodi su napravljeni od sirovina proverenog kvaliteta, odnosno ne sadrže genetski modifikovanu soju. Ni jedan proizvod ne sadrži holesterol i zasićene masti. Proizvodi ne sadrže konzervanse.Tagovano: ,


Preporučeni proizvodi


Prženi seitan

Seitan se dobija odvajanjem glutena iz integralnog p&sc...

Taan- susamov maslac

Susamovo seme je jedan od najboljih izvora kalcijuma. P...

Badem krem

Badem krem je izuzetno zdrav namaz slatkog ukusa koji p...

Fruktoza

Fruktoza je voćni šećer koji se nalazi u voću i ...

INSPIRASANI VAŠIM UKUSIMA I POTREBAMA!

- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -

Copyright © 2017 Macrobiotic Prom. All rights reserved.
Izrada sajta by GlobalWebmasters, Consalting by WBS