Seme bundeve predstavlja pravu riznicu hranljivih sastojaka. Po količini belančevina ne zaostaje za mahunarkama ali čak i nekim vrstama mesa. Bundevino seme se izdvaja i po velikoj količini nezasićenih masnih kiselina koje povoljno utiču na zdravlje srca i krvnih sudova. One doprinose i zdravlju kose, kože, i utiču na rad žlezda.
Ovo seme je poznato i po sadržaju cinka koji pomaže kod problema sa prostatom. Osim cinka sadrži dosta gvožđa, kalijum, kalcijum i fosfor a od vitamina su najzastupljeniji vitamini B grupe, beta karotin i vitamin E.
Sve ove vredne sastojke možete uneti koristeći bundevin puter. Može se mazati na hleb, koristiti za pravljenje umaka i preliva ili kao nadev za pite ili palačinke.
Dodatne informacije:
Sastav: pečena semenka bundeve, morska so
200 g sirovog tofu sira, 2 kašike bundevinog putera, luk vlašac (ili mladi luk), Skuvati to...
- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -