Dekstroza ili grožđani šećer pripada grupi prostih ugljenih hidrata koji nakon konzumiranja vrlo brzo dospeva u krv te predstavlja izvor brze energije. Lako se vari i ne opterećuje organe za varenje. Preporučuje se posebno u ishrani sportista jer brzo popunjava depoe glikogena čime se sprečava razgradnja mišićnog tkiva. Dekstrozu mogu koristiti i svi ostali koji su izloženi većim fizičkim naporima. Za brzu nadoknadu energije može se razmutiti u čaši vode ili soka i popiti.
Dodatne informacije:
Sastav: dekstroza 100 %
Neto masa: 250g
Način čuvanja: Na sobnoj temperaturi
Rok trajanja: 12 meseci
Agar-agar: biljni želatin, koji se dobija od jedne vrste alge. Koristi se za pripremanje kantena i aspika...
glavica zelene salate, 3 kriške integralnog dvopeka, 2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja, 2 čena belo...
Miso je pasta koja se dobija dugotrajnim procesom fermentacije sojinih zrna, ječma, soli, pirinča, a katk...
- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -