Gomasio se priprema od prženih susamovih semenki i morske soli. Pri ovom specijalnom naÄinu pripreme sve Äestice soli se oblažu tankim slojem ulja. Kombinacija morske soli i susamovih semenki pomaže organizmu da apsorbuje so u malim koliÄinama pri Äemu se ne javlja povećan osećaj žeÄ‘i.
Susamovo seme je jedan od najboljih izvora kalcijuma. Pored kalcijuma sadrži i dosta gvožđa, vitamina B3 ali i proteina.
Gomasio se koristi za posipanje jela od povrća i žitarica. Upotreba ove soli je delotvorna i kod mnogih zdravstvenih problema kao što su probavne smetnje, nadimanje, muÄnina, glavobolja i menstrualni grÄevi. Neutrališe kiseline u krvi tako da ublažava zamor i nervnu iscrpljenost.
Dodatne informacije:
Sastav: morska so, susam
Neto masa: 100g
NaÄin Äuvanja: Na sobnoj temperaturi.
Rok trajanja: 12 meseci
150 g kelerabe, 150 g šargarepe, 3 Äena belog luka, 1 kašika hladno ceÄ‘enog maslinovog ul...
- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -