Gomasio se priprema od prženih susamovih semenki i morske soli. Pri ovom specijalnom načinu pripreme sve čestice soli se oblažu tankim slojem ulja. Kombinacija morske soli i susamovih semenki pomaže organizmu da apsorbuje so u malim količinama pri čemu se ne javlja povećan osećaj žeđi.
Susamovo seme je jedan od najboljih izvora kalcijuma. Pored kalcijuma sadrži i dosta gvožđa, vitamina B3 ali i proteina.
Gomasio se koristi za posipanje jela od povrća i žitarica. Upotreba ove soli je delotvorna i kod mnogih zdravstvenih problema kao što su probavne smetnje, nadimanje, mučnina, glavobolja i menstrualni grčevi. Neutrališe kiseline u krvi tako da ublažava zamor i nervnu iscrpljenost.
Dodatne informacije:
Sastav: morska so, susam
Neto masa: 100g
Način čuvanja: Na sobnoj temperaturi.
Rok trajanja: 12 meseci
150 g kelerabe, 150 g šargarepe, 3 čena belog luka, 1 kašika hladno ceđenog maslinovog ulja...
- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -