Lešnik se od svog jezgrastog voća izdvaja po najvećoj količini mononezasićenih masnih kiselina. Upravo ova vrsta masti se nalazi i u maslinovom ulju koje je poznato po svom pozitivnom uticaju na zdravlje. Mononezasićene masne kiseline povoljno utiču na snižavanje štetnog ali podizanje nivoa korisnog holesterola.
Ovo je samo jedan od razloga zbog čega bi ovo voće trebalo da bude što češće zastupljeno u ishrani. Lešnik krem je se može koristiti kao namaz ili fil za pripremu raznih poslastica kao što su torte, kolači ili palačinke. Idealan za ishranu dece kao alternativa euro kremu i ostalim industriskim kremovima prepunih aditiva.
Dodatne informacije:
Sastav: lešnik 20%, ječmeni slad(malteks), sojin maslac, sojin lecitin
pakovanje sirovog tofua, 7-8 crnih maslina, 2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja, 2 kaši...
8 kriški integralnog dvopeka, 4 čena belog luka, 2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja, 4 crvene pečene...
Miso je pasta koja se dobija dugotrajnim procesom fermentacije sojinih zrna, ječma, soli, pirinča, a katk...
- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -