Lan je najbolji i najzdraviji dostupni izvor omega-3 masnih kiselina (45-60%), dvostruko više od ribljeg ulja. Bogat je topivim vlaknima.
Zbog kombinovanja ulja i vlakana, idealan je laksativ.
Sadrži vitamine A, B, C, takođe sadrži gvožđe i cink, kao i visokokvalitetan protein, bogatiji je 100 puta fitonutrijentom ligninom (antioksidant) nego bilo koja druga namirnica koja ga sadrži, uključujući pšenične mekinje, heljdu, raž, ovas, proso i soju.
Reguliše nivo holesterola, stabilizuje nivo šećera u krvi.
Može se koristiti sa jogurtom, mlekom, medom, malteksom, uz musli, kuvane žitarice ili dobro prožvakati uz dosta tečnosti.
Agar-agar: biljni želatin, koji se dobija od jedne vrste alge. Koristi se za pripremanje kantena i aspika...
100 g integralne testenine (pužići ili neka druga kratka testenina), 200 g tofu namaza sa ajvarom, 100 g ...
150 g soja salame, 150 g dimljenog tofu sira, 50 g crnih maslina, 1 crvena paprika, 1 žuta paprika, 1 kra...
- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -