Lan je najbolji i najzdraviji dostupni izvor omega-3 masnih kiselina (45-60%), dvostruko više od ribljeg ulja. Bogat je topivim vlaknima.
Zbog kombinovanja ulja i vlakana, idealan je laksativ.
Sadrži vitamine A, B, C, takođe sadrži gvožđe i cink, kao i visokokvalitetan protein, bogatiji je 100 puta fitonutrijentom ligninom (antioksidant) nego bilo koja druga namirnica koja ga sadrži, uključujući pšenične mekinje, heljdu, raž, ovas, proso i soju.
Reguliše nivo holesterola, stabilizuje nivo šećera u krvi.
Može se koristiti sa jogurtom, mlekom, medom, malteksom, uz musli, kuvane žitarice ili dobro prožvakati uz dosta tečnosti.
500 g bundeve, 1 kašika pivskog kvasca, 2 dl sojinog mleka, morska so, peršunov list, biber...
½ kg kupusa, 1 pakovanje prženog tempeha, 1 ljuta papričica, 2 kašičice narendan...
tegla od 1 kg ili veća, seme lucerke u količini da prekrije dno tegle, voda Način pripreme: u čistu ...
- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -