Lan je najbolji i najzdraviji dostupni izvor omega-3 masnih kiselina (45-60%), dvostruko više od ribljeg ulja. Bogat je topivim vlaknima.
Zbog kombinovanja ulja i vlakana, idealan je laksativ.
Sadrži vitamine A, B, C, takođe sadrži gvožđe i cink, kao i visokokvalitetan protein, bogatiji je 100 puta fitonutrijentom ligninom (antioksidant) nego bilo koja druga namirnica koja ga sadrži, uključujući pšenične mekinje, heljdu, raž, ovas, proso i soju.
Reguliše nivo holesterola, stabilizuje nivo šećera u krvi.
Može se koristiti sa jogurtom, mlekom, medom, malteksom, uz musli, kuvane žitarice ili dobro prožvakati uz dosta tečnosti.
pakovanje sirovog tofua, 7-8 crnih maslina, 2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja, 2 kaši...
300 g pečene bundeve, 200 g posnog integralnog keksa, 70 g kikiriki putera, 40 g fruktoze, 2 kašike kakaa...
Gomašio ili kako ga neki zovu kod nas, susamova so, pravi se od prženih susamovih semenki i morske...
- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -