Iz bogatog nutritivnog sadržaja maka ističu se nezasićene masne kiseline, pre svega linolna kiselina i oleinska kiselina.
Atletičari stare Grčke pre takmičenja pili su napitak od vina, maka i meda za zdravlje i snagu.
Mak se može koristiti i za opuštanje mišića, protiv bolova, za iskašljavanje i lečenje grčeva u abdomenu. Minerali i vitamini maka ublažavaju razdražljivost, stres, podstiču koncentraciju i raspoloženje.
Mak je jedan od procentualno najvećih izvora kalcijuma.
Mleveni mak bez dodataka pogodan je za pripremanje raznih poslastica.
Vakumsko pakovanje dodatno čuva svežinu i produžava rok upotrebe.
Gomašio ili kako ga neki zovu kod nas, susamova so, pravi se od prženih susamovih semenki i morske...
pakovanje sirovog tofua, 7-8 crnih maslina, 2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja, 2 kaši...
150 g soja salame, 150 g dimljenog tofu sira, 50 g crnih maslina, 1 crvena paprika, 1 žuta paprika, 1 kra...
- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -