Iz bogatog nutritivnog sadržaja maka ističu se nezasićene masne kiseline, pre svega linolna kiselina i oleinska kiselina.
Atletičari stare Grčke pre takmičenja pili su napitak od vina, maka i meda za zdravlje i snagu.
Mak se može koristiti i za opuštanje mišića, protiv bolova, za iskašljavanje i lečenje grčeva u abdomenu. Minerali i vitamini maka ublažavaju razdražljivost, stres, podstiču koncentraciju i raspoloženje.
Mak je jedan od procentualno najvećih izvora kalcijuma.
Mleveni mak bez dodataka pogodan je za pripremanje raznih poslastica.
Vakumsko pakovanje dodatno čuva svežinu i produžava rok upotrebe.
8 manjih keleraba, ½ kg šampinjona, 50 g integralnog pirinča, 2 kašike hladno ceđeno...
4 jabuke, 2 kašike lešnik krema, cimetJabuke ispeći u ljusci a zatim oljuštiti i isp...
1 kg batata, 200 g mlevenih oraha ili badema, 50 g fruktoze, 100 g suvog grožđa, 200 g sojinog maslaca, 5...
- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -