Iz bogatog nutritivnog sadržaja maka ističu se nezasićene masne kiseline, pre svega linolna kiselina i oleinska kiselina.
Atletičari stare Grčke pre takmičenja pili su napitak od vina, maka i meda za zdravlje i snagu.
Mak se može koristiti i za opuštanje mišića, protiv bolova, za iskašljavanje i lečenje grčeva u abdomenu. Minerali i vitamini maka ublažavaju razdražljivost, stres, podstiču koncentraciju i raspoloženje.
Mak je jedan od procentualno najvećih izvora kalcijuma.
Mleveni mak bez dodataka pogodan je za pripremanje raznih poslastica.
Vakumsko pakovanje dodatno čuva svežinu i produžava rok upotrebe.
500 g cvekle, kašičica kima, šolja sojinog jogurta, biber, morska so, mirođijaCveklu u ljus...
8 manjih keleraba, ½ kg šampinjona, 50 g integralnog pirinča, 2 kašike hladno ceđeno...
tegla od 1 kg ili veća, seme lucerke u količini da prekrije dno tegle, voda Način pripreme: u čistu ...
- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -