Iz bogatog nutritivnog sadržaja maka istiÄu se nezasićene masne kiseline, pre svega linolna kiselina i oleinska kiselina.
AtletiÄari stare GrÄke pre takmiÄenja pili su napitak od vina, maka i meda za zdravlje i snagu.
Mak se može koristiti i za opuštanje mišića, protiv bolova, za iskašljavanje i leÄenje grÄeva u abdomenu. Minerali i vitamini maka ublažavaju razdražljivost, stres, podstiÄu koncentraciju i raspoloženje.
Mak je jedan od procentualno najvećih izvora kalcijuma.
Mleveni mak bez dodataka pogodan je za pripremanje raznih poslastica.
Vakumsko pakovanje dodatno Äuva svežinu i produžava rok upotrebe.
šolja sojinog mleka, ½ šolje jagoda ili nekog drugog jagodiÄastog voća, pola ka&sc...
500 g krompira, 1 pakovanje sojinih viršli, 1 veza blitve, 2 kašike hladno ceÄ‘enog maslino...
, Treba da jedemo u skladu sa opštim tradicijama. Sve doskora većina svetskog stanovništva...
- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -