Musli je još davne 1900.godine smislio švajcarski lekar dr Maksimilijan Birher-Bener, a najpre je bio namenjen pacijentima u bolnicama, gde je ishrana bogata svežim voćem i povrćem bila sastavni deo terapije.
Musli u savremenom obliku postaje popularan početkom šezdesetih u XX veku.
Brzo je postao neizostavan deo zdravog života.
Musli sadrži složene ugljene hidrate. Oni se sporije razgrađuju, čime se duže održava osećaj sitosti, te su jako povoljni pri dijetama mršavljenja i rešavanju metaboličkih problema.
Kombinacija lešnik i badem našem musliju daju jaku energiju, obiljem proteina, minerala...
Pre samog početka spremanja makrobiotičke hrane, bilo bi poželjno da postepeno promenite i sam pribor za ...
150 g kelerabe, 150 g šargarepe, 3 čena belog luka, 1 kašika hladno ceđenog maslinovog ulja...
200 g sirovog tofua, 2 kašike klica lucerke, 2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja, ...
- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -