Ovas je vrlo korisna i hranljiva žitarica koja sadrži manju količinu ugljenih hidrata od drugih žitarica ali ima znatno veću količinu masti. Njih čine polinezasićene i mononezasićene masne kiseline koje povoljno utiču na zdravlje srca i krvnih sudova.
Ovas je jedna od najboljih žitarica za regulisanje nivoa holesterola u krvi. Trebalo bi da bude redovno zastupljen i u ishrani dijabetičara jer povoljno utiče na regulaciju šećera u krvi. Neutralnog je ukusa pa je pogodno za pripremu i slanih i slatkih jela.
Dodatne informacije:
Sastav: ovas, biljna masnoća, glukozni sirup, dekstroza, lecitin
150 g soja salame, 150 g dimljenog tofu sira, 50 g crnih maslina, 1 crvena paprika, 1 žuta paprika, 1 kra...
200 g sirovog tofu sira, 2 kašike bundevinog putera, luk vlašac (ili mladi luk), Skuvati to...
4 jabuke, 2 kašike lešnik krema, cimetJabuke ispeći u ljusci a zatim oljuštiti i isp...
- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -