Pivski kvasac


Pivski kvasac

Pivski kvasac je dijetetski proizvod dobijen inaktiviranjem, odgorčavanjem i sušenjem ostataka aktivnog kvasca kod proizvodnje piva. Izuzetno je bogat vitaminima B kompleksa ali sadrži i mnoge druge hranljive sastojke. Obiluje esencijalnim aminokiselinama a predstavlja i jedan od najboljih izvora gvožđa i hroma. Hrom je važan za normalno održavanje šećera u krvi pa se pivski kvasac preporučuje u dijetoterapiji dijabetičara.

 Pivski kvasac pomaže u prevenciji i lečenju svih bolesti nastalih kao posledica nedostatka vitamina B kompleksa kao što su neuroze, neuralgije, stres, zamor kao i stanja povećanih fizičkih i psihičkih napora. Reguliše metabolizam masti i ugljenih hidrata i pozitivno utiče na smanjenje štetnog LDL holesterola.

Pivski kvasac se preporučuje i kao dopuna u ishrani svih kategorija zdravih ljudi. Koristi se kao dodatak kuvanim jelima (supe, čorbe, variva), voćnim sokovima, jogurtu ili mleku.
Dnevna doza za odrasle je 15g-20 g (1-2 kašike) a za decu 10 g. Koristi se 6-8 nedelja nakon čega se pravi pauza 4-6 nedelja.

Dodatne informacije:

Sastav: Pivski kvasac

Neto masa: 200g / 500g

Način čuvanja: Na sobnoj temperaturi

Rok trajanja: 12 meseci



INSPIRASANI VAŠIM UKUSIMA I POTREBAMA!

- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -

Copyright © 2017 Macrobiotic Prom. All rights reserved.
Izrada sajta by GlobalWebmasters, Consalting by WBS