Proteini su osnovne gradivne materije svakog tkiva u organizmu. Bez proteina nema funkcionisanja nervnog sistema, a ni imuniteta. Surutka se dobija pretvaranjem mleka u sir. Proteini surutke imaju najveću bioloÅ¡ku raspoloživost, odnosno najefikasnije dolaze do delova organizma gde su potrebni. Aminokiselinski sastav proteina surutke je najvredniji, u smislu da sadrže najviÅ¡e amino miselina razgranatog lanca (BCAA), kao i sve esencijalne amino kiseline.Surutka je najbogatiji izvor BCAA, koje se metaboliÅ¡u u miÅ¡ićima, te su najvažnije i u periodima treninga, ali i u periodu oporavka. Surutka sadrži amino kiseline leucin i glutamin, koje su najvažnije u izgradnji i rastu miÅ¡ića. Ukratko, protein surutke Äini sportiste i sve one kojima je potrebna dodatna snaga spremnijim i otpornijim.Proteini surutke su ponajvredniji proteini koje možete uneti u svoj organizam.PreporuÄena upotreba: Dve supene kaÅ¡ike (30g praha) pomeÅ¡ati sa 250ml vode ili mleka i konzumirati nakon treninga. U toku dana se može dodatno konzumirati u zavisnosti od potreba joÅ¡ 1-2 puta.Sadrži 80% proteina u suvoj materiji.
Gomašio ili kako ga neki zovu kod nas, susamova so, pravi se od prženih susamovih semenki i morsk...
500 g krompira, 1 pakovanje sojinih viršli, 1 veza blitve, 2 kašike hladno ceÄ‘enog maslino...
glavica zelene salate, 3 kriÅ¡ke integralnog dvopeka, 2 kaÅ¡ike hladno ceÄ‘enog maslinovog ulja, 2 Äena ...
- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -