Susamovo seme je jedan od najboljih izvora kalcijuma. Pored kalcijuma sadrži i dosta gvožđa, vitamina B3, E, ali i proteina. Od svih semenki susam sadrži najveći nivo fitosterola. Fitosteroli su su sastojci koji imaju hemijsku strukturu sličnu holesterolu.
Zahvaljujući fitosterolima redovno uzimanje susama redukuje ukupan nivo holesterola ali i smanjuje rizik od određenih vrsta kancera.
Uljana pasta od susama taan ili tahini čini osnovu za pravljenje humusa, izuzetno ukusnog namaza od nauta. Kao i ostali namazi iz ove grupe koristi se za pripremu preliva, sosova, poslastica...
Dodatne informacije:
Sastav: susam 100 %
150 g kelerabe, 150 g šargarepe, 3 čena belog luka, 1 kašika hladno ceđenog maslinovog ulja...
U našem asortimanu nalazi se široka ponuda proizvoda od soje. Ova mahunarka velike nutritiv...
150 g prženog seitana, 300 g šampinjona, 1 manja glavica crnog luka, kašika hladnoceđenog u...
- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -