Susamovo seme je jedan od najboljih izvora kalcijuma. Pored kalcijuma sadrži i dosta gvožđa, vitamina B3, E, ali i proteina. Od svih semenki susam sadrži najveći nivo fitosterola. Fitosteroli su su sastojci koji imaju hemijsku strukturu sliÄnu holesterolu.
Zahvaljujući fitosterolima redovno uzimanje susama redukuje ukupan nivo holesterola ali i smanjuje rizik od određenih vrsta kancera.
Uljana pasta od susama taan ili tahini Äini osnovu za pravljenje humusa, izuzetno ukusnog namaza od nauta. Kao i ostali namazi iz ove grupe koristi se za pripremu preliva, sosova, poslastica...
Dodatne informacije:
Sastav: susam 100 %
pola kesice palente, kašika sojinog maslaca, dimljeni tofu sir, 2 soja kobasice, 2-3 kisela k...
1 kg batata, 200 g mlevenih oraha ili badema, 50 g fruktoze, 100 g suvog grožđa, 200 g sojinog maslaca,...
200 g sirovog tofu sira, 80 g sojinog maslaca, 80 g mlevenog suncokreta, morska so, za ukrašavanje...
- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -